kémény javítás

MIÉRT SZÜKSÉGES A KÉMÉNYEK JAVÍTÁSA?

A kémények javítása utólagos bélelése, a kazánok technológiai fejlődésének, azaz a hagyományos gázkazánok után a turbós kazánok majd kondenzációs gázkazánok elterjedésével mind-mind egyre tökéletesedett az égési folyamat annak érdekében, hogy az energiafelhasználás minél optimálisabb és hatékonyabb legyen. Napjainkban már a törvényi előírás is kötelezi arra a fogyasztókat, hogy kondenzációs gázkazánokat szereltessenek fel, ezek az új típusú gázkazánok előnyös tulajdonsága, hogy kevés veszteség keletkezik a fűtés során ezzel egyidejűleg viszont alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket és ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis kicsapódik a kéményben az égéstermék. Emiatt is szükséges lehet a kémények átalakítása, javítása.
 A kémény felső ellenőrzési pontjának megközelítésére szolgáló kibúvó, kezelőjárda kiépítése ÉMI minősített tetőbiztonsági elemekből kötelező így amennyiben nem rendelkezik ilyen szerkezeti elemmel ennek a kiépítését is vállaljuk.
A pozitív, végleges kéményseprői szakvélemény mind a beépített kéményanyag (gyártó által szavatolt) és az újonnan telepített kazánok, gázkazánok garanciájának érvényesítéséhez szükséges így ezen dokumentumok elkészítését is vállaljuk partnereink segítségének bevonásával.

kemenyjavitas.jpg

KÉMÉNYEK JAVÍTÁSA SORÁN VÁLLALJUK:

  • Kémények magasítását.
  • Kéményajtók cseréje, beépítését.
  • Összekötő elemek cseréjét.
  • Minősített légbevezetők beépítését.